مشاوره نرم افزار مودیان
دمو نرم افزار مودیان
جستجو

آموزش مالیات

آموزش مالیات

برای آموزش مالیات بر واردات ایران باید ابتدا با مباحثی از قبیل  مالیات، آموزش مالیات ، واردات، واردات ایران آشنا شویم. تا دریابیم که این برای چه کسانی و در چه حیطه ایست. از عنوان این موضوع متوجه می‌شویم که این آموزشات برای تجار، نمایندگان مجلس، کارمندان گمرکی، حسابدارن مالیاتی، کارمندان سازمان امور مالیاتی حائز اهمیت است.

آموزش مالیات

واردات

به دلیل اینکه کشورها  نمی‌توانند به تنهایی همه کالاهای مورد نیاز جامعهآ خود را تأمین کنند. اقدام به واردات بخشی از کالاها می کنند. در واقع خرید یک کالا از کشوری و وارد کردن آن به کشور خود را واردات می گویند. عوامل زیادی مانند: شرایط جوی، نبود تخصص در همه زمینه ها، قابلیت‌های اراضی، و کارگر، باعث می شود یک کشور اقدام به واردات محصولاتی که توانایی تولید آن را ندارد، کند.واردات خود مراحلی دارد و این کار معمولاً بر عهده شرکت‌های بازرگانی است. آنها باید نیاز مصرف‌کنندگان یک جامعه، موعد  واردات یک محصول، هزینه مالیاتی  واردات، را به خوبی شناسایی کنند.و اینکه کدام کشور محصول مورد نظر را با کیفیت تولید می کند. برعهده شرکت های بازرگانی است. البته محصولاتی که برند هستتد کار را برای بازرگانان راحت‌تر می کند.

انواع واردات

پنج نوع واردات داریم که عبارتتد از:

  • واردات قطعی: کالاهای که خرید شده و وارد کشور می شوند تا به دست مصرف کنندگان برسند.
  • واردات موقت: کالاهای معینی اند که به لایل مختلف از قیبل: ارائه در نمایشگاه، دستگاه های که برای امور مختلف مانند سد سازی، تعمیرات ماشین آلات، نصب تأسیسات کاخانه‌ها، و....که برای زمان موقت وارد یک کشور می‌شوند.
  • واردات کالاهای مرجوعی: این کالاها را به نوعی جز کالاهای موقت نیز به حساب می‌آورند. زیرا بعد از اینکه وارد کشور می‌شوند بنابر دلایلی برگرداننده می شوند.
  • ترانزیت داخلی: انتقال کالا از گمرک مرزی به گمرک دیگر به منظور ترخیص آن را ترانزیت داخلی می گویند.
  • ترانزیت خارجی: این کالاهای خارجی هستند که از مرز یک کشور وارد و از مرز دیگر آن کشور خارج می شوند.

آموزش مالیات

واردات ایران

در سال ۱۳۹۳ده کالا بیشترین واردات ایران را داشتند که عبارتند ار:

گندم، وسایل نقلیهبا موتور پیستونی درون سوزن تناوبی جرقه ای با حجم سیلندر بیشتر از هزار و پانصد سانتی متر مکعب اما از سه هزار سانتی متر مکعب بیشتر نباشد، دانه ذرت، شکر تصفیه شده، گوشت یخ زده، برنج های هندی و پاکستانی، گنجاله سویا (خوراک دام) محصولات آهنی، دستگاه های گیرنده، فرستنده تلفن همراه، ماژول نمایشگر متشکل از صفحه LCD یا   LED پلاسما.

در جای دیگر آمار  واردات ایران را اینگونه بیان کرده‌اند. ماشین‌آلات غیر الکترونیکی و قطعات خودرو (۱۷درصد) آهن و فولاد (۱۴درصد) مواد شیمیایی و محصولات مرتبط (۱۱درصد) وسایل حمل و نقل (۹ درصد) ماشین‌آلات و ابزار الکترونیکی (۷درصد).

واردات ایران در سال ۱۳۹۷عبارتند از: ذرت، دانه های روغنی، گوشت قرمز، جو، کود، قند، شکر، روغن های خوراکی، کنجاله سویا، گندم، برنج، دارو.

ایران از بیست و پنج کشور کالا وارد می‌کند. ده کشور اول به ترتیب عبارتند از: چین، ترکیه (۳۴۶ میلیون دلار) امارات (۳۳۸میلیون دلار) هند (۳۲۳میلیون دلار) هلند (۱۲۹میلیون دلار) آلمان (۱۲۰میلیون دلار) ایتالیا (۷۶میلیون دلار) بریتانیا (۷۰میلیون دلار) کره جنوبی (۶۵میلیون دلار) روسیه (۶۲میلیون دلار)

ده کشور دوم : سنگاپور (۵۱میلیون دلار) اتریش (۳۲میلی.ن دلار) پاکستان (۲۹ میلیون دلار) سوئیس (۲۸ میلیون دلار) تایلند (۲۴میلیون دلار) فرانسه (۱۷ میلیون دلار) تایوان و برزیل (۱۴میلیون دلار) هنگ‌کنگ (۱۲میلیون دلار) مالزی (۱۱میلیون دلار)

پنج کشور آخر: ازیکستان (۱۱میلیون دلار) اسپانیا و عمان (۹میلیون دلار) دانمارک و استرالیا (۸میلیون دلار).

آموزش مالیات

مالیات هزینه ای است که همه مردم یک جامعه به طرق مختلف باید به دولت پرداخت کنند. پرداخت مالیات برای مصرف کنندگان و فعالان اقتصادی الزامی و بلاعوض می باشد.

مالیات به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود که هر کدام  انواعی دارد در زیر آنها را دسته بندی می کنیم.

مالیات مستقیم به دو دسته مالیات بر درآمد و مالیات بر دارائی می باشد.

آموزش مالیات

انواع مالیات بر درآمد:

  • مالیات بر درآمد املاک
  • مالیات بر درآمد حقوق
  • مالیات بر درآمد مشاغل
  • مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
  • مالیات بر درآمد اتفاقی
  • مالیات بر درآمد کشاورزی
  • مالیات بر درآمد منابع مختلف

انواع مالیات بر دارائی:

  • مالیات بر ارث
  • حق تمبر
  • مالیات سالانه املاک
  • مالیات بر اراضی بایر
  • مالیات بر مستغلات مسکونی خالی

مالیات غیر مستقیم همان مالیات بر ارزش افزوده است فرد مشخصی پرداخت کننده آن نیست و فقط بر روی کالاهای مصرفی و فعالیت های اقتصادی نظیرتولید، توزیع و واردات اعمال می شود.   

اشخاصی که مالیات بر آنها تعلق می گیرد:

  • کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران به خارج از ایران تحصیل می نمایند.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که ایران تحصیل می کند.
  • هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل نماید.
  • هر شخص یا شرکت غیر ایرانی نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل می‌کند.

اما این درآمد دولت صرف چه کارهای می‌شود؟ باید گفت این درآمد صرف تأمین هزینه‌های تجهیزات بهداشتی و درمانی، پروژه های زیر ساختی و عمرانی شهردادی و دهداری‌ها، می شود.

برای محاسبه هر کدام از موارد مالیاتی گفته شده از روش خاصی استفاده می کنند که از طریق آموزش مالیات می‌توان از این روش‌ها مطلع شد. منظور از آموزش مالیات این که ما از مراحل اخذ و رسیدگی مالیات، قوانین و مقررات آن، آشنایی کامل پیدا کنیم.

آموزش مالیات در سه قسم نظری، عملی، دادرسی مالیاتی صورت می گیرد.

قسمت نظری آموزش مالیات خود عبارت است از: یادگیری قوانین و مقرارت مالیاتی، ضوابط اجرایی، آیین نامه های اجرایی، پاسخ و استعلام های فنی از سازمان امور مالیاتی، دستورالعمل ها و رویه ها و آراء شورا عالی مالیاتی.قسمت عملی آموزش مالیات: تهیه و ارسال گزارشات فصلی خرید و فروش، تنظیم و ارسال اظهارنامه های مالیاتی.قسمت دادرسی مالیاتی آموزش مالیات: زماتی که افراد یا مؤسسات به اظهارنامه مالیاتی که برای آنها صادر شده اعتراض دارند به مراکز رسیدگی به اعتراضات مراجعه و اعتراض و دفاع مالیاتی خود را مطرح می کنند تا مراجع مربوطه رسیدگی و نتیجه نهایی را اعلام کنند.

آموزش مالیات

افرادی که آموزش مالیات برای آنها ضروری می باشد عبارتتد از:

  • کلیه مدیران: حسابداران، حسابرسان، دانشجویان حسابداری.
  • کلیه اشخاص حقیقی دارنده کسب و کار
  • کلیه اشخاص حقیقی که در بخش دولتی شاغل‌اند برای مالیات حقوق و اقلام مشمول مالیات و معاف از مالیات حقوق و مزایای کارکنان.
  • ذی‌حسابان مستقر در دستگاه های اجرایی به منظور اجرای صحیح تکالیف مالیاتی.
  • حسابدارن و حسابرسان داخلی مستقر در نهادهای عمومی و شهرداری‌های کشور.
  • کارکنان سازمان امور مالیاتی.
  • نمایندگان مجلس، هیئت وزیران و سایر مدیران برنامه‌ریزی کشور.
  • اساتید دانشگاه و مدرسان مباحث حسابداری و اقتصاد کلان.

آموزش مالیات برای  نظارت دقیق‌تری بر وضع قوانین و مقررات مالیاتی و نحوی اجرای آنها، جلوگیری از تخلفات مالیاتی، جلوگیری از تضعیف حقوق جامعه، یک امر ضروری است.

آموزش مالیات بر واردات ایران

در بالا به تفکیک در مورد هر کدام یعنی آموزش مالیات، واردات، واردات ایران توضیح دادیم. واردات و مالیات هر کدام جنبه های مثبت و منفی دارند.

جنبه مثبت این امر مانند: ایجاد رقابت بین تولید کنندگان داخلی و خارجی برای افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت، تنظیم بازار، تأمین مواد و کالاهای اولیه، حفظ منابع محدود و جلوگیری از ناکارآمدی آنها، ورود تکنولوژی جدید تولید کالا.

جنبه منفی واردات: وابستگی به کالای خارجی، ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی، از بین رفتن زمینه‌های شغلی گرانی و ایجاد تورم، افزایش قاچاق کالا.

دولت برای جلوگیری از جنبه های منفی واردات سیاستی مانند مالیات بر واردات را اعمال می کنند تا هم از واردات بی‌رویه و کاهش تولید و اشتغال در کشور جلوگیری کند. مالیات برای دولت به نوعی منبع درآمد می باشد.

این مالیات شامل: حقوق گمرکی، سود بازگانی، عوارض اتومبیل‌های وارداتی، حق الثبت سفارش کالا، و عواید جایگزین دروازه ایست.درگذشته دولت برای افراد بی بضاعت کارت های تجاری صادرکرده ولی به مرور زمان مشخص شد که عده‌ای از بازرگانان برای فرار از مالیات این کارتها را اجاره و بعد از واردات کالای خود این کارتها را دور می انداختند. با این اوصاف دیگر دولت نمی توانست مالیاتی را اخذ کند.

همین امر باعث شد تا دولت سیاست جدیدی را اتخاذ کند. و آن هم این است که همه به جز شرکت‌های دارای گواهی خوش حسابی و شرکت های تولیدی دارای پروانه بهره برداری باید مالیات ۴٪ را پرداخت کنند.برای اعمال مالیات بر واردات و جلوگیری از فرار مالیات باید آموزش‌ها و مهارت هایی را کسب کرد.

اما این آموزش‌ها چیست؟

از قبیل آموزش مالیات بر واردات ایران: آموزش ثبت واردات در معاملات فصلی، آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی، نحوی استفاده از کارت های بازگانی، نحوی محاسبه ارزش گمرکی کالا (هزینه خرید، هزینه حمل و نقل و حق بیمه) نحوی تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی و درج آن در اوراق گمرکی.

برای واردات کالا در ایران باید مراحل را طی کرد که در زیر به بخشی از آن اشاره می کنیم:

اطلاع از شرایط کالا مدنظر و تعرفه های گمرکی آن، برای تعیین قیمت نهایی نیاز به محاسبه تمام هزینه های واردات کالا از ابتدا تا زمان ترخیص است بررسی تأمین بودجه واردات؛ برآورد قیمت واقعی تمام شده کالا، شیوه حمل و نقل کالا، اطلاع از مجوزها و استانداردهای واردات، در یافت ایران کد و مجوزهای استاندارد، اطلاع از نحوی و شرایط پرداخت قیمت کالا.

انصراف از نظر
فیلترها
Sort
display